ЧИТАТЕЛИТЕ веќе неколку часа ни кажуваат дека Фејсбук полудел. „Фејсбук автоматски додаваше луѓе на кои воопшто не им испратив барање за пријателство“, ни пишува еден читател. „Фејсбук додаде луѓе чии профили ги шпионирав. Ужас“, додава друг читател во уште полошо сценарио.

Некои се жалат дека Facebook автоматски додава луѓе за кои немаат поим кои се. Дел од тимот на Фејсбук пишува дека за неколку минути добиле голем број барања за пријателство, а изгледа дека навистина нешто чудно се случува на Фејсбук.

Проблемот не е само за корисниците во Македонија, туку се чини дека е глобален проблем. На Твитер се пишува и податокот дека Фејсбук почнал да додава луѓе чии профили ги гледаат корисниците.

Во медиумите се појавија пишувања дека се работи за грешка, а новинар од порталот Android Authority објави видео на кое може да се види што му се случило кога го посетил Фејсбук профилот на неговата колешка.

„Android Authority“ наведува и дека споменатиот баг сè уште не е на списокот на багови со кои е запознаен сопственикот на Facebook Meta. Дејли стар пишува дека корисници од Бангладеш, Филипини и Шри Ланка наишле на слични проблеми.

И’ на Down detector некои пишуваат дека имаат сличен проблем. Дали и Вие забележавте нешто?