Членот на жири-комисијата во „Ѕвездите на Гранд“, Ѓорѓе Давид открил дека уметничката црта ја наследил од својот татко. Сепак, трагедијата која рокерот ја доживел на само 14 години оставила големи последици на него, а по загубата на татко му, тој станува дел од лошо друштво и влегува во светот на пороците.

– Татко ми Василије ме однесе на 10 години на драмска секција која ја имаше во телевизијата во Белград и тогаш првпат ги видов Буле Гончиќ, Соња Савиќ и многу други. Мојот татко беше член на советот на комунизми и додека сите гледаа да „забодат“ пари и некоја викендичка, него не го интересираше тоа. Тој беше таен советник во кабинетот на Тито, а неговата смрт ме определи за уметноста, со оглед на тоа што сите во семејството биле академски образовани луѓе, доктори, јас решив да се занимавам со она каде што слободата ми дозволува да бидам свој – истакнал Ѓорѓе и се присетил на трагедијата која му го променила животот, а во која загинал неговиот татко.

– Се работеше за политичка местенка, изрежирана. Бевме јас и тој во автомобилот, мене влакно од главата не ми фалеше, а тој остана мртов на самото место. Но беше и остана авторитет во мојата глава. Јас потоа страшно се сменив, бидејќи мојот херој беше поразен. Немав ниту 15 години и тие работи може да ти направат хаос во главата – рекол рокерот.