Млекото и јогуртот намалени од 8 до 10 денари, најголемо поевтинување има на цената на кашкавалот 40 денари. Утринава во маркетите има намалени цени на млечените производи и на тестенините.

Канал 5 направи обиколка во продавниците за храна.

Млекото е намалено од 8 до 10 денари млечни намази се продаваат со пониски цени од 10 до 13 денари, а јогуртот е со поевтинуваење до 10 денари, најголемо намалување има на цената на кашкавалот 40 денари од килограм, а тестенините се поевтини од 10 до 15 денари .

Казните за непочитување на одлуките изнесуваат од 800 до 10.000 евра. Граѓаните кои ги прашавме утринава велат дека се задоволни од намалувањето на цените, но според нив, пониски цени треба да има и на другите производи