Работата во одделенијата за итни случаи често знае да биде стресна и многу невообичаена, па само храбрите се одлучуваат на таков повик.

Лекарите од Индија имале многу интересен „ургентен случај“ кога маж (27) е хоспитализиран откако дошол во итната медицинска помош со силни болки.

Лекарите споделија графичка снимка од итната операција, истакнувајќи дека лекарскиот тим кој бил задолжен за итната операција бил целосно шокиран од случајот на пациентот.

– Ова беше голема работа за нас, го третиравме максимално внимателно – изјавил за локалните медиуми лекар од болницата Медицинскиот колеџ Бурдван во Индија, каде што се лекувал пациентот.

Пациентот дошол во болница во средата по силни стомачни болки, пренесуваат медиумите.

Таму лекарите направиле неколку рендгенски снимки и на крајот откриле дека во дебелото црево во близина на анусот има шише со дезодоранс од 20 сантиметри.

Работата да биде уште полоша, дезодорансот била таму 20 дена во текот на кои несреќниот човек не можел да изврши нужда. Лекарите веруваат дека животот на младиот човек би бил во опасност доколку не дошол во болница, пренесуваат медиумите.

За среќа, лекарите успеале да го отстранат дезодорансот за време на двочасовна операција.

За жал, пациентот претрпел оштетување на цревата, што најверојатно ќе бара операција во иднина, велат лекарите. Тој исто така ќе треба да биде под лекарски надзор во следните седум дена во случај на дополнителни компликации.