На социјалните мрежи се појави вознемирувачко видео од сообраќајна несреќа што се случила кај Крагуевац.

На снимката се гледа автомобил кој додека возел ненадејно преминал на спротивната страна на улицата каде што прелетал веднаш покрај мајка која шетала мало дете. Автомобилот застанал кога удрил во оградата на дворот, а на улицата веднаш се создала огромна гужва.

– Брешница кај Крагуевац. Трагедија избегната за секунда – стои на Инстаграм страната на 192.rs каде е објавено видеото.

Коментарите само се редат.

– Само Бог ги спаси. Страшно е колку луѓето „летаат“ со своите автомобили…Малку е да се јаже дека повеќе не сме безбедни ниту во сопсртвената куќа, а не пак на улица! Само Господ ги сочува и тоа е тоа – напишал еден корисник.

– Срцето ми застана за момент – додаде друг корисник.

– Само Господ ги „погледна“ да не ги покоси автомобилот – шокиран е еден корисник.

Некои изјавија дека можеби возачот не е виновен.

– Причината за ваквото преминување во другата лента може да биде од механичка природа. Имав слична ситуација кога ми пукна споната. Колата наеднаш сврте десно и излета во каналот, се вижев можеби со 30 км/ч, само што тргнав – објаснува еден корисник.

– Автомобилот воопшто не одеше со голема брзина. Возеше максимум 40 км/ч – забележал друг корисник.

Засега не се знае точно кога е направена снимката.