На Инстаграм страната „Мој Белград“ се појави морничава приказна од еден белградски трговски центар. На таа страница беше објавена приказна о еден очевидец – жена која тврди дека била сведок на бруталното претепување на млад човек.

– Момче беше претепано во „Ада Мол“ од одредени луѓе, пред сите нас со деца. Момчето крвари од задниот дел на главата, опиша таа.

И тогаш таа раскажа сè во детали.

„Наеднаш пред Мекдоналдс среде гужвата и родители со деца, еден од двајцата минувачи почна да го удира неколку пати што падна толку силно како свеќа и се удри на тилот. Само се рашири локва крв и лежеше таму неколку минути, а потоа сакаше да си оди. Не погледнавме каде отидоа напаѓачите, барем јас не погледнав, но веднаш повикав итна помош додека обезбедувањето ги немаше никаде. А откако дојдоа, тие се занимаваа со истрага додека јас се обидував да го спречам момчето што сакаше да оди со отворен череп, вели ужаснатата жена.