Во Универзитетскиот клинички центар во Крагуевац починала жена (62) која се затрула пиејќи есенција. Лекарите се бореле до крај да ја спасат, но не успеале.

Во последните пет дена ова е трета жена во Крагуевац која извршила самоубиство.

Три дена претходно жена си пукаше во глава, таа е во критична состојба, а претходно една нејзина постара сограѓанка скокнала во смрт од највисокиот солитер во Крагуевац.