Адвокатот Борисав Билали во средата околу 11 часот бил избоден со нож во Коцељева, Србија. Мажот го прободел познатиот адвокат во врат и побегнал.

Полицајците го уапсиле напаѓачот на само 200 метри од канцеларијата каде Билали бил прободен во вратот, а го пронашле и крвавиот нож, јавуваат српските медиуми.

Повредениот Билали бил итно пренесен во болница, а по операцијата е стабилен.

Адвокатот Билали пред судот ја застапува спротивната страна од напаѓачот кој му нанел тешки физички повреди, објави Blic.