Зоран Кики Лесендриќ, фронтменот на групата Пилоти, откри дека ја напишал хит песната „Romale Romali“ на поп фолк пејачката Ана Николиќ и наплатил дури 30 илјади евра.

Тој изјавил дека таа тогаш многу го налутила и затоа решил да наплати „дебело“.

– Бев безобразен и таа грубост беше платена. Требаше да работам на целиот албум, па се врати на Мили. Бев лут и ја „треснав“ цената што беше оправдана, изјави тој за Блиц.

Тој додаде дека во тоа време било скапо да се прави производство.

„И Марина беше скапа, како и Љиља Јорговановиќ. Песната секако ја оправда цената и ѝ донесе пари“, вели тој.

Тој сака да соработува со Здравко Чолиќ.

“Имам добра идеја за Чола, тој ми е многу добар пријател. Имам рефрен, но немам строфа. Ќе почекаме да дојде инспирацијата и се надевам дека тоа ќе се случи”, заклучил тој.