Три жени се степале на бензинска пумпа во Хрватска поради гужва и место за паркирање паркирањето, а сите три завршиле со полициски пријави. Иванка (33) од Свети Иван Желина, Мелита (25) и Аленка (56) од Сесвете се прогласени за виновни и осудени за тепачка и нарушување на јавниот ред и мир на бензинската пумпа на Ина во Загреб.

Според пресудата донесена деновиве, се се случило лани во април околу 17 часот и 50 минути помеѓу бензинските пумпи број 7 и 8, каде две девојки и една жена го нарушувале јавниот ред и мир.

„Третопријавената Аленка се наоѓала како возач во приватен автомобил паркиран пред влезот на бензинската пумпа, кога почнала да свири десетици пати, со што и сигнализирала на првообвинетата, возачката Иванка, која била во возилото пред неа, да се оддалечи.

Потоа почнала да вика на цел глас: Излези! На тоа Иванка излегла од возилото, се приближила до возилото на Аленка, ја отворила возачката врата и нагло ја затворила викајќи на цел глас: Што свириш, почекај малку! На тоа Аленка и нејзината ќерка, второпријавената Мелита (25), излегле од возилото, и пришле на Ивана и почнале да ја навредуваат викајќи по неа.

– Ку*во, пи*ко, ќе ти го загорчам животот!, викала младата ќерка Мелита, додека нејзината мајка додала:

– Ти не си нормална, зошто не се оддалечиш! Тогаш Иванка ја оттурнала Аленка од себе, при што Мелита и пришла, фаќајќи ја за левото рамо, кинејќи и ја јакната и иштетувајќи и ги очилата за сонце.

Иванка потоа ја удрила со раката во која го држела мобилниот телефон на левата страна од главата, во близина на слепоочниците. Притоа продолжиле да се туркаат извикувајќи разни погрдни зборови, а натамошниот конфликт го спречиле вработениот на бензинската пумпа Дамир и муштеријата Марко“, наведува судијата во пресудата.

Сите три признале се за што биле обвинети. Иванка рече дека во автомобилот чекала бремена пријателка која излегла во продавницата на бензинската пумпа и останала поради гужвата. Аленка и Мелита признале дека им се брза и побарале од Иванка веднаш да си замине.

Судијата им изрече казна од 40 евра. Пресудата е правосилна и може да се обжали.