Наводно, идентично зрачење е забележано и во Мурманск, каде што се наоѓа седиштето на Северната флота и околу која се наоѓаат најголемите подморнички бази со нуклеарни подморници.

Некои од нив се особено важни бидејќи можат да лансираат балистички ракети и наводно биле во фокусот на американските извидувачки сателити и авиони во последната недела.

Жителите на Москва, Омск и Белгород преку социјалните мрежи објавија дека во вторникот вечерта забележале необичен „зрак“ светлина на небото над тие градови, што вознемирило многу граѓани.

Не е потврдено за што се работи, а на социјаните мрежи се зборува дека тоа е ефектот на „ѕид на светлина“ кој го создава ласерското оружје „Пересвет“ на Путин. И во Украина се загрижени поради неговото можно лансирање.

Наводно, идентично зрачење е забележано и во Мурманск, каде што се наоѓа седиштето на Северната флота и околу која се наоѓаат најголемите подморнички бази со нуклеарни подморници.

Некои од нив се особено важни бидејќи можат да лансираат балистички ракети и наводно биле во фокусот на американските извидувачки сателити и авиони во последната недела.

📸фотојет