ПФЛАХ – Во околината на Пфлах во провинцијата Тирол утринава се случи тешка несреќа во која товарен воз удри во училишен автобус, а во судирот се повредени возачот на автобусот и две деца.

Судирот меѓу возот и автобусот се случил на ниво на премин, кој не е обезбеден со рампа.

Портпаролот на Австриските железници (OeBB) Кристоф Гасер-Ејер изјави за јавниот радиодифузен сервис ORF дека сигнализацијата јасно укажува на железнички сообраќај.

Засега не е јасно како возачот на автобусот не го забележал товарниот воз што доаѓал.

📸