Во попладневните часови на градското капалиште во Чачак се случи несреќа кога жена на возраст од околу 70 години се удави во Западна Морава, јавуваат локалните медиуми.

– Штом забележале дека нешто не е во ред, спасувачите се втурнале во водата и од брегот пливале околу 30 метри до неа, но несреќната жена немало начин да ја спасат. Не давала знаци на живот, а телото и било извлечено на брегот – изјавил за агенцијата РИНА еден од очевидците.

Понатамошната истрага ќе ја утврдува причината за оваа несреќа во Западна Морава, а полицијата во моментов работи на утврдување на идентитетот на жената-жртва.

📸