Многу често, фотографиите од НЛО се прилично матни и надвор од фокусот, што предизвикува многу критики од скептиците. Но, фотографиите кои неодамна беа направени во Мексико се навистина изненадувачки. Фотографии кои циркулираа на социјалните мрежи во август 2022 година покажаа темно тело во облик на диск како лебди во воздухот на мала надморска височина.

Снимката е квалитетна и се гледа отсјајот од „летечката чинија“. Фотографиите се направени на 17 август 2022 година од Мексиканецот Хуанито Хуан, некаде во руралната област Тамаулипас.

Фотографиите го покажуваат НЛО во различни позиции, вклучително и стрмен наклон, така што изгледа како објектот да е фатен во движење.

Критичарите се сигурни дека се работи за измама со обичен диск кој бил фрлен во воздух и фотографиран со висококвалитетна фотографска опрема, или сликите биле обработени.