Шест лица загинаа вчера поплане во сообраќајна несреќа на автопат во северна Италија.

Судирот меѓу минибус и камион се случил попладнето во регионот Венето, објавија пожарникарите на Твитер. Едно лице преживеало и се здобило со тешки телесни повреди.

Фотографиите направени од спасувачките служби покажаа дека минибусот е целосно уништен, смачкан под камионот.

Според новинската агенција Анса, жртви се возачот и пет инвалиди кои патувале во минибусот.

📸

📸

I Vigili del Fuoco intervengono sul luogo dell’incidente stradale avvenuto nel tratto a tre corsie dell’autostrada A4 all’altezza del casello di San Donà di Piave tra l’entrata e l’uscita dello svincolo di Trieste, 07 ottobre 2022. Un furgone – a bordo del quale c’erano sette persone – ha tamponato violentemente un autoarticolato in lento movimento. Sei persone hanno perso la vita. NPK ANSA / Vigili del Fuoco +++ ANSA PROVIDES ACCESS TO THIS HANDOUT PHOTO TO BE USED SOLELY TO ILLUSTRATE NEWS REPORTING OR COMMENTARY ON THE FACTS OR EVENTS DEPICTED IN THIS IMAGE; NO ARCHIVING; NO LICENSING +++

📸