Познатата ТВ водителка и презентерка Билјана Дебарлиева преку социјалните мрежи неодамна ја извести јавноста и следбениците дека по 11 години работа во Канал 5 телевизија повеќе нема да се појавува пред камери на таа фреквенција.

Бидејќ тогаш не најави дали е крај на ангажманите како медиумски работник, остана дилема дали Билјана повторно ќе се појавува пред камери. Сепак, не помина многу време за нејзината убавина и професионалност повторно да зрачат од ТВ екраните, само на друга фесквенција.

Имено, Дебарлиева продолжи да ги води емисиите за здравство, односно „Визита“, ја замени со „Фактор здравје“ на телевизија 24 и дојде на местото на колегата Илија Николовски.

Веќе почна и првата емисја на споменатата телевизија на тема есенски вируси со гостинска доктор во студиото која говореше на темата.

Билјана ги воведе гледачите и посочи дека ќе можат да се гледаат секој работен ден наутро и да дознаат нешто повеќе на тема здравје.

За потссетување, пред да работи во телевизијата од која се збогува, Билјана беше препознатливо лице од утринската програма на некогашната А1 телевизија, водеше утринска програма, „Бебе магазин“…