Непријатно изненадување го очекувало еден возач на „БМВ“ кој во саботата вечерта го паркирал својот автомобил на тротоар среде парк во Загреб.

Неговата постапка очигледно налутило еден или повеќе жители на населбата, па решиле да го „казнат“.

Автомобилот бил завиткан во целофан и залепен со селотејп. Возачот несомнено имал полни раце работа за да повторно тргне со својот автомобил.