Со помош на вештачката интелигенција, познатите личности „се враќаат во живот“. Принцезата Дијана, Мајкл Џексон, Џон Ленон и други, иако мртви, дигитално ги „воскресна“ турскиот адвокат и фотограф Алпер Гесилташ.

Уметникот обезбеди серија фотореалистички портрети за неговиот проект насловен „Како ништо да не се случило“. Фотографиите успеаја брзо да станат вирални, предизвикувајќи многу позитивни реакции и коментари.

Еве некои од најголемите личности кои починале:

Џон Ленон
Фреди Меркјури
Хит Леџер
Принцезата Дијана
Тупак Шакур
Пол Вокер
Мајкл Џексон
Ејми Вајнхаус