Во денешната сообраќајна несреќа што се случи кај Жепче во централна Босна и Херцеговина две лица загинаа, а едно е тешко повредено.

Како што објавија Тамоѓните медиуми, директорот на Средношколскиот центар Хаџиќи, Селвер Ејубовиќ загинал на лице место во Брезово Поље, а како што објави ЈУ Основно училиште „6. Март“ Хаџиќ, загинал и ученикот Амор Кулдија.

Во несреќата учествувале автомобил, комбе и камион, а сето тоа се случило во местото Брезово Поље.

Несреќата се случила околу 13 часот и 30 минути, а сообраќајот е нормализиран дури по 17 часот.