Дарко Радовановиќ имаше само 36 години, а зад себе ги остави неговата сопруга Маја и ќеркичката Лара, која денес има 14 години. На 11 јуни 2011 година во медиумите одекна веста дека младиот пејач и неговиот менаџер загинаа во сообраќајна несреќа.

Дарко Радовановиќ имаше само 36 години, а зад себе ги остави неговата сопруга Маја и ќеркичката Лара, која денес има 14 години. Дарко и Маја биле бескрајно заљубени, подготвени да го вложат и последниот атом сила и креативност за да се воодушеват еден со друг.

Дарко секогаш зборувал дека Маја го кажува последниот збор во нивната врска, а потоа и во бракот.

-Само таа да не се налути. Не сакам да правам ништо што ќе ја налути мојата Маја, зборувал тој.

Тој бил и неизмерно среќен откако нивната ќерка дошла на свет и зборувал дека од Маја ја наследила убавината, а од него насмевката и темпераментот.

Маја и Лара по смртта на Дарко целосно се повлекле од очите на јавноста и живеат со родителите на Маја во Сремска Митровица.

Неколку години подоцна, Маја истакнала дека Дарко е присутен секојдневно во нивните животи низ песните и сеќавањата и дека таа рана никогаш нема да зарасне.