Во сообраќајна несреќа што се случи недалеку од селото Метовница во близина на Бор, загина маж со инциијали С.П. (63).

Неофицијално, до несреќата дошло кога автомобилот паднал во провалија на стариот пат кај тоа село.

Од остатоците на возилото со помош на полицијата и доброволната противпожарна единица од Злот е извлечено телоро на настраданиот.