Маж (65) е тешко повреден кога се случила експлозија при брусење на чаура од куршум. Со возило на Итна медицинска помош бил префрлен во Општата болница во Чачак.

– На Итната помош е примен маж со откорнати врвови на прстите на левата рака. Човекот е згрижен и во тек е понатамошна дијагностика – изјави Јелена Кнежевиќ, началник на Општа болница.

Состојбата на повредениот моментално е стабилна и не му е загрозен животот.