Секој хороскопски знак има свои позитивни и негативни особини, а непристојноста е само еден аспект на личноста.

Постојат три знаци кои понекогаш изгледаат како да не знаат за бонтон, па затоа ја стекнале репутацијата дека се најнепристојни луѓе.

Овен

Овенот е познат по силната личност и самодовербата, што може да го доведе во непристојни ситуации. Овните се многу директни и не се грижат премногу за туѓите чувства. Нивната брза природа и недостаток на трпение може да ги натераат да бидат погруби отколку што планирале. Сепак, треба да се напомене дека и Овните се храбри, искрени и лојални, па затоа нивната непристојност не е секогаш најважниот аспект на нивната личност.

Скорпија

Скорпиите се многу интензивни, поради што на другите им делуваат како непристојни. Тие се многу одмаздољубиви и со остар јазик и ја користат својата интелигенција за да ги повредат другите. Нивната страсна природа и желба да бидат во право може да ги доведат до непристојни вербални судири.

Стрелец

Стрелците се познати по нивната авантуристичка и отворена природа, што понекогаш може да резултира со непристојно однесување. Имено, припадниците на овој знак знаат да бидат премногу искрени и да не ги филтрираат зборовите. Нивната независност и желба за истражување може да ги наведат да ги изразат своите мислења на начин кој може да се смета за непристоен.