– Она што можеби малку ги исплаши сите, се цените, но за време на престојот во Пефкохори се погриживме да нема место за страв, вели еден турист од Србија кој заминал на одмор во Пефкохори.

За една пијачка се дава комплет со две лежалки и чадор, во нашиот случај пиво, а цел ден го поминавме за само пет евра.

Слична ситуација владее кога сте гладни. Имено, во еден од најпопуларните италијански ресторани плативме 14,30 евра за пица со пречник од над 40 сантиметри, кафе и кока-кола. Пицата е 11 евра, кафе 1,30, додека Кока Кола е 1,80. Важно е да се каже дека од пицата можат удобно да јадат двајца.

Соковите во продавницата започнуваат од 0,60 центи по лименка, додека флашираната амбалажа започнува од 0,80 центи до 1,20 евра.

Дека има туристи сведочат полните градини на ресторанот, но и плажите кои од ден на ден се полнат.