Дијана Рамирез е полицајка од Колумбија која стекна светска популарност поради нејзиниот многу атрактивен изглед.

Таа се здоби со популарност на глобално ниво поради нејзиниот атрактивен изглед и мажите ширум светот велат дека се маѓепсани од неа. И не само тоа, тие „молат“ да им стави лисици.

Вакви коментари оставаат под сликите на нејзиниот Инстаграм профил. Чест и е да се бори против криминалот, а модата и интернет влијанието не се нешто што спаѓа во нејзиниот интерес.

-Да имав шанса повторно да изберам што ќе правам, не би се двоумела ниту за момент и повторно би избрала да станам полицајка. Станав ова што сум сега благодарение на оваа институција, ја започнува приказната Дијана.

Таа рече дека никогаш нема да се откаже од кариерата за други професии како моделирање или да биде инфлуенсер.

– Сè во мојот живот ѝ должам на националната полиција, која ме направи професионалец и жена што сум денес – додава таа.

Таа неодамна беше номинирана за личност во полициските сили што имаше најголемо влијание врз колумбиското општество. Оваа награда се однесува и се доделува на оние кои со својот пример и професионализам создаваат дигитална содржина која допира до голем број луѓе.

– Чест ми е да ја претставувам полицијата со оваа номинација. Социјалните мрежи ја покажуваат мојата работа, труд и посветеност. Сите заедно придонесуваме за напредокот на нашето општество како и за напредокот на нашата земја, заклучува Дијана.

Под секоја фотографија на Дијана може да се видат бројни коментари од нејзините фанови. Повеќето од нив се од машката популација, се разбира.

– „Најубавата полицајка на светот“; „Убава, згодна и харизматична – што повеќе би можеле да побарате од една жена? и „Убава е, ја сакам!“, се само дел од коментарите.

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸