Читателка на Mirror откри дека момчето не ја возбудува ceксуално и дека мисли за други мажи во кревет и се грижи дека може да залута.

– Со вереникот сум четири години и планираме да купиме куќа заедно и да се венчаме следната година. Сепак, се сомневам во тоа бидејќи постојано фантазирам за с*кс со други мажи, дури и кога водам љубов со мојот вереник. Отпрвин не бев премногу загрижена за тоа – сите уживаат во фантазијата – но многу ги гледам другите момци и почнувам да се грижам дека мојот партнер не е доволен – се пожали таа и додаде:

– Другите момци со кои сум била во минатото беа подоминантни во креветот, додека мојот сегашен вереник е прилично пасивен и нежен, па можеби ми недостасува страст. C*ксот ми е важен и не сакам да бидам со некој што е досаден или не ме возбудува. Но, настрана физичката страна на нештата, врската е одлична. Загрижен сум да направам проблем поради тоа бидејќи не сакам да го вознемирувам. „Што предлагате?“ праша Колин Нолан.

-Подобро е да се справите со тоа сега или ќе ве чека скап и стресен развод. Зошто да не ја ставите венчавката на чекање и да одвоите малку време еден од друг за да сфатите што сакате и што пропуштате?

– Почетната с*ксуална возбуда што ја добивате кога првпат ќе се заљубите исчезнува со текот на времето и морате да ја негувате физичката и романтичната страна на нештата, за што треба малку труд. Ова е точно во секоја врска, но зборувањето за секс не мора да биде конфликт или обвинување – истакнува тој.

– Да му кажеш што те вобуува во креветот всушност може да биде навистина се*си и тоа е начинот на кој треба да се оди. Видете, тој не чита мисли и ако не сте му кажале што сакате во кревет, тој ќе претпостави дека сте среќни и задоволни. Потребна е хемија и тој недефиниран „Х фактор“ што ја создава искрата. Да, фантазијата е добра и здрава, но исто така мора да се чувствувате удобно со реалноста или врската на далечина нема да трае.