Доктор Нико Беќаровски, кој е и член на Комисијата за заразни болести, вели дека вирусот „мајмунски сипаници“ е „мајмунски” обид за повторен страв кај населението.

“Mајмунски” обид за повторен страв кај населението

1. Сите 92 случаи се регистрирани кај мажи меѓу 20-40 години.

2. Скоро сите не се вакцинирани за морбили и сите не се вакцинирани против Вариола Вера.

3. Сите пациенти се хомосексуалци и бисексуалци.

4. Во Македонија како и во целата ex Yu сите родени пред 1972 година се вакцинирани против Вариола Вера, а голем дел од помладите против Морбили.

ЗАКЛУЧОК:

Слободно планирајте си ги летните одмори, ЗАСЛУЖИВМЕ, по две непреспиени години“, напиша д-р Беќаровски на Фејсбук.