Церемонијата на отворањето на мостот во Демократска Република Конго, се претворила во хаос, бидејќи градбата се срушила кратко откако била пресечена лентата.

Службениците се собрале на официјалната церемонија на отворањето, а пешачкиот мост требало да им помогне на луѓето да ја преминат реката за време на дождливите сезони, бидејќи реката често го потопувала стариот импровизиран мост.

Група луѓе се качила на мостот широк помалку од два метри. На крајот, преку шините била прицврстена црвена лента, а еден од службениците бил стациониран да ја пресече со ножици.

Додека биле на врвот, друга група се собрала одоздола за да ја набљудува церемонијата и да го прослави официјалното отворање.

Пешачкиот мост му подлегнал на притисокот кога била пресечена лентата, се срушил и се скршил на два дела додека луѓето стоеле над него.

Тогаш настанал целиот пекол.

Жената што ги држела ножиците побрзала да скокне на земја, но нејзините напори биле залудни, бидејќи крупен маж во близина ја удрил со лакт за да се спаси од паѓање.