Во подрумот на куќата каде во понеделникот беше пронајдено безживотното тело на 38-годишна жена, полицијата пронашла труп покриен со бетон. Куќата се наоѓа во село Велико Трњане кај Лесковац во Србија. Телото е пронајдено, наредена е обдукција, истрагата е во тек и ќе продолжи, изјави портпаролката на полицијата во Лесковац, Марија Соколовиќ.

Како што објави Блиц, пронајдено е телото на 38-годишната Билјана Стојановиќ и на него нема видливи повреди. Се претпоставува дека мајката на три деца се самоубила со труење.

По завршувањето на погребот во вторникот, полицијата ја запечати помошната просторија од куќата во која живеела Билјана со децата. Причината за тоа била што на истото место каде си го одзела животот, пронајдени се посмртните останки на нејзиниот сопруг Иван Стојановиќ, за кој таа од 2019 тврдела дека работи во Русија и се наоѓа таму.

Го искршил бетонот и го пронашол починатиот брат

Иван е пронајден забетониран во ѕидот од страна на неговиот брат, кој е полицаец. Се наведува дека полицијата влегла во собата по изјавата што нејзиниот наводен љубовник ја дал во полиција по смртта на Билјана, во која тој наводно открил дека нејзиниот сопруг бил забетониран.

Братот потврдил дека токму тој го нашол телото на Иван.

Три години ги лажела децата и семејството дека нејзиниот сопруг е во Русија

Според Блиц, Билјана со години на сите им кажувала дека нејзиниот сопруг работи во Русија. Имено, Иван навистина работел во Русија, но последен пат бил виден во 2019 година кога дошол дома и наводно повторно отишол на работа. Од тогаш никој не го видел.

Тоа што не им се јавил на родителите или братот или не дошол дома да ги види децата, на сите им било сомнително, но никој не се посомневал дека Иван е мртов. Неговата сопруга се однесувала нормално.

Таа била насмеана, на луѓето им најавувала дека наскоро треба да пристигне, најави кои подоцна постојано ги одложувала, на децата им велела дека е во контакт со него, дека тој нема време да одговори, но дека е супер и дека го чекаат да дојде.