Деветмесечно дете почина во петокот во виенскиот кварт Донаустат откако паднало од балкон. Според виенската полиција, за трагедијата е обвинет единаесетгодишен брат на бебето.

Според досегашните информации, 33-годишната жена во петокот наводно била во кујната на нејзиниот стан. Нејзините два сина, на возраст од девет месеци и единаесет години, се вели дека во тоа време биле во дневната соба.

Кога мајката се вратила во дневната, го нашла само единаесетгодишното момче. Деветмесечно бебе било пронајдено на тревникот под балконот. И покрај обидите за негово спасување, малото момче починало во болница.

11-годишниот брат, за кој полицијата вели дека има невролошка состојба, е осомничен дека е поврзан со смртоносниот пад на неговиот брат.

Понатамошната постапка за овој случај се спроведува во тесна соработка со Управата за заштита на младите.