Танчерката Полина Голубева загина во сообраќајна несреќа во неделата. Несреќата се случила на пристаништето на траектот на Пељешац, како што пренесува порталот Dалматински. Полина загинала во автомобилот кој паднал во морето, а двајцата патници кои биле со неа успеале да испливаат.

Возачот бил во алкохолизирана состојба, а со кривична пријава е предаден на надзорникот на притвор. Полина беше танцова партнерка на Марко Цибочи (41), кој моментално го гледаме во жирито на „Танц со ѕвездите“. Марко се прости од својата драга колешка на Инстаграм.

– Пред неколку часа ја имавме емисијата „Танц со ѕвездите“ на тема љубов. Седев на столот и мислев дека животот е убав и дека животот е подарок. Благодарен сум на секоја личност во мојот живот, а една од нив беше и ти. Пред неполни 24 часа не оставив и оставив голема празнина во нашите срца и нашите животи. Имавме историја заедно со подеми и падови што не би ја менувал за ништо на овој свет. Беше и секогаш ќе бидеш љубезно и топло човечко суштество со најкреативна душа што можеме да ја замислиме. Иако имавме голема празнина во нашите животи, знам дека рајот доби уште еден ангел кој ќе не чува и дека ќе речеш: ‘Марко, ќути’. Знам дека не си заминала, дека си секогаш тука со нас и дека секогаш ќе бидеш моја ‘krasicaya devusha… Секогаш твој партнер за танц, засекогаш – напиша Цибочи.

Полина се пресели од Русија во Хрватска, откако се заљуби во неа на летниот одмор во 2001 година. Таа еднаш откри за својот потег за Слободна Далмација.

– Беше во 2001 година, се сеќавам дека Хрватска навистина не беше толку „ин“, а беше поевтина за летување од другите медитерански земји. Де факто бевме уште студенти, без многу пари, но љубопитни, па наместо да одиме во Италија или Грција, дојдовме во Хрватска. И тие беа воодушевени! Веднаш почнавме да правиме планови за останување, работевме на тоа, мојот партнер во тоа време беше професор по француски јазик, па успеа да се вработи во американско училиште, а мојата кариера како адвокат набрзо пропадна бидејќи беше јасно дека без добро познавање на хрватскиот јазик нема да најдам работа во професијата“.