Украинскиот портал Укринформ објави дека има информации дека украинската армија ја уништила групата Кадиров, како што колоквијално се нарекуваат луѓето на чеченскиот лидер лојален на Москва, Рамзан Кадиров.

Наводно се убиени 40 војници а околу 60 ранети во нападот на украинската војска врз нивната база на источната страна на Днепар.

„Не можеа да се воздржат од правење селфи и објавување на социјалните мрежи. Благодарение на TikTok ја откривме нивната локација. Требаше само да ја нападнеме целта“, ја цитира изјавата на Хлан Укринформ.

Во интервју за телевизијата „Фридом“, Хлан изјавил дека борците се преселиле на источната страна на Днепар, се населиле во зграда, а потоа не одолеале да бидат фотографирани, пренесува порталот.