Адвокатката Зора Добричанин откри зошто Зоран Марјановиќ добил дозвола да ја напушти Палата на правдата, откако беше осуден на 40 години затвор поради убиство на сопругата Јелена Марјановиќ.

Јавноста беше изненадена поради тоа што Зоран слободно се шеташе и седна во еден локал покрај Судот, а Зора објаснува зошто се случило тоа.

„Судот не апси. Имаше дилеми зошто судијата не го задржа. Не, судијата не апси, судијата не става лисици на раце. Само полицијата може да го лиши од слобода. Одлуката за притвор беше донесена, но очигледно немало полиција во моментот за да го спроведе“, вели Зора.