Пет дена по трагичниот случај кога изгоре автомобил Пасат во кој беше пронајдено тело во месноста Варда во Мостар на патот кон браната, утврдено е дека се работи за Б.М. (32) кој извршил самоубиство.

Иако сите информации по истрагата што беше спроведена тој ден укажуваа дека се работи за несреќниот 32-годишен мостарец, сепак, до конечната потврда се чекаше наодот од обдукцијата, како и резултатите од сите преземени неопходни истражни дејствија.

– Утврдено е дека нема индиции дека се работи за насилна смрт предизвикана од друго лице и дека во споменатиот случај нема обележја на кривично дело, туку дека се работи за самоубиство – потврди Ана Рајиќ, портпаролка на Обвинителството на Херцеговско-Неретванскиот кантон.