Амирхосеин Ширчи, фудбалер на ирански Баболсар кој настапува во втората лига на азиската земја, почина на натпреварот против Нафт Гашаран по срцев удар.

Тој нормално го започна дуелот, но во седмата минута од средбата ненадејно се струполил на теренот.

Неговите соиграчи, но и противниците веднаш почнале да повикуваат помош, која веднаш му била дадена. Но, со возило на брза помош од терен бил пренесен во болница, но на пат до таму починал.

Ширчи имал одреден тип на срцева болест, што го потврдил и првиот човек на Баболсар, Маџид Пасна.