Демонстрантите го почнаа денешниот протест против францускиот предлог, но се случи инцидент кај плоштадот Скендербег.

Група составена од неколку лица почна да гаѓа со тврди предмети кон демонстрантите кои се движеа кон Министерството за надворешни работи.

Според тоа што може да се види на видеата на социјалните мрежи, имаше мал број на полицајци во моментите кога дојде до инцидентите, но потоа пристигна поголем полициски кордон и ги одвои двете групи, со што се спречи поголем инцидент.

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸