Нова директорка на Фондот за здравствено осигурување е Магдалена Филиповска-Грашкоска.

„На денешната владина седница, за директорка на Фондот за здравствено осигурување на Република Северна Македонија, на предлог на министерот за здравство е именувана Магдалена Филиповска – Грашкоска“, стои во соопштението на Владата.