Новиот директор на бирото за Метрологија, мислел дека тоа е наука за времето и временската прогноза.

Во говорот по повод денот на Метрологијата, Авдуљ Сељам Селами, самиот ја сподели со јавноста оваа информација.

-Метрологијата нема врска со временска прогноза, во кое што јас, очигледно да ви кажам, до пред некое време грешев, мислев дека е наука за времето, но го одбележува влијанието на мерењето врз нашиот секојдневен живот, вели Сељам Селами.