Македонија за жал не се пласираше во финалето на Изборот за најдобро песна на Евовизија, кое вечерва се одржува во италијанскиот град Торино.

Сепак, финалето како и секоја година и оваа се следеше со голем интерес во Македонија.
Во големото финале на Евровизија се вклучи и некогашната претставничка во овој натпревар, Јана Бурчевска која ги кажа гласовите од
Македонија:

1 поен доби Швајцарија

2 поени доби Полска

3 поени доби Белгија

4 поени доби Азербејџан

5 поени доби Австралија

6 поени доби Шведска

7 поени доби Италија

8 поени доби Обединетото Кралство

10 поени доби Србија

12 поени доби Шпанија

Досега гласаа 25 о вкупно 40 земји и моментално во водство е Велика Британија со 190 поени, 31 повеќе од вторипласираната Шведска и доколку не се случи некое изненадување, Британците ќе победат на овогодинешното издание.