Чедомир Ј. синоќа, најверојатно со секира, ја убил сопругата Блаженка J. во населбата Шангај во Батајница. Кога полицијата пристигнала на местото, најпрвин видела страшна глетка на првиот кат од куќата, а уште поголем хорор ги дочекал во долниот дел од семејната куќа кога го извадиле обесениот Чедомир од јамката.

– Неодамна се преселивме овде, но имавме контакт со нив, не премногу, но тие беа добро семејство, а нивните деца беа исклучително добро воспитани. Мојот сопруг е малку постар, тешко се движи и секогаш прашуваа дали му треба помош. Полицијата никогаш не дојде таму, никогаш немаше никакви проблеми, дури ни синоќа не слушнавме ништо. Голема трагедија, децата за среќа ги немаше – ќерката која е трета година средно училиште со другарките тргнала на море, а синот кој е помал, четврто одделение во основно училиште заминал во куќата на неговата баба – вели соседот од првата куќа до местото на злосторството, пишува Нова .рс.

Полицаец видел од прозорецот

Како што дознаваме на лице место, Чедомир со секира ја убил Блаженка во приземјето од куќата, а потоа отишол во соба на првиот кат од куќата и таму се обесил на греда. Кога пристигнале пожарникарите и полицајците, ја нашле вратата заклучена. Еден од полицајците се качил и погледнал низ прозорецот и видел страшна глетка – телото на Чедомир како виси. Кога упаднале и го симнале Чедомир од јамката, се симнале долу и наишле на страшна сцена – телото на Блаженка лежело на креветот, а на ѕидовите имало крв, велат очевидци.

Како што дознава Нова.рс на лице место, Блаженка била бабица во породилиштето „Народни фронт“, а Чедомир неофицијално работел во Германија, од каде се вратил пред неколку дена.

Тие порано беа нормално семејство

Соседите велат дека не можеле ни да замислат дека во нивното семејство ќе се случи ваква трагедија, особено што се работи за „нормално семејство“. Зад себе оставиле деца, кои за среќа не биле дома во моментот кога Чедомир го извршил делото – помалиот син, основец, бил со баба му, а постарата ќерка средношколка, на одмор со другарките.

Роднини на ова семејство за новинарите на Нова на лице место изјавија дека Чедомир пред неколку дена дошол од Германија …