Двајца триесетгодишни мажи паднале рано утринава околу 05.00 часот од бедемите на Петроварадинската тврдина во Нови Сад. Еден од нив починал на лице место, а другиот е тешко повреден, но е во свесна состојба пренесен во болница.

По повик од полицијата лекар од брза помош се обиделе да го реанимираат потешко повредениот, но без успех. Другиот маж е хоспитализиран на одделението за хирургија.

Не се познати причините за падот од бедемот кој е висок околу 25 метри.