Момче во Нови Сад, Србија, доживеа необична несреќа. Имено, момчето паднало во жива кал и пожарникарите во последен момент го спасиле, пренесува Телеграф.рс.

Во полиција и кај пожарникарите денеска било пријавено дека момче паднало во некаква жива кал во Петроварадински рит и полека тоне.

За среќа со брза интервенција го извлекле момчето кое било неповредено. На крајот се се завршило добро, а момчето потоа се фотографирало со своите спасувачи.

– Беше во кал до појасот, пренесува Телеграф.

📸

📸