На Инстаграм страната Подгорички времеплов денеска е објавена фотографија, која, иако за денеска е најавен најврел ден за ова лето, остава без зборови.

Имено, како што се тврди во опис на сликата, на подгоричкиот асфалт, измерени се 56 степени Целзиусови.

Официјалната температура во Подгорица денеска е 38 степени.