Зоран Марјановиќ неодамна беше осуден на максимална затворска казна за убиството на неговата сопруга Јелена, иако во бројни интервјуа, по злосторството, тврдеше дека Господ и правдата се на негова страна.

Но, вниманието на јавноста го привлекоа видеата на кои Марјановиќ еднаш зборуваше за злосторството, но на кои се смее додека зборува за убиството на сопругата и за фаќањето на сторителот.

– Вистината нема да избега. До ден денес, ниту јас, ниту некој од моето семејство немаме сознанија за тој случај, што всушност и се случило, зошто некој би ѝ го направил ова и на таков начин. Убиецот најверојатно е на слобода и некаде се смее на целата оваа голгота – вели Марјановиќ во едно интервју, но она што е застрашувачки е фактот што се смееше додека го кажуваше ова.

Луѓето со гадење го коментираа неговото однесување, а ова се само дел од коментарите:

„Па, можете да видите дека тој вели дека убиецот некаде се смее на оваа мака… и насмевка како сонце да го огреало…“

„Луѓе мои, вели дека убиецот некаде се смее и почнува да се смее. Само ова е доволно за секој да разбере кој е убиецот. Плаче, не може да престане, зборува за убиството на сопругата и се смее“.

„Зоране мој, гледаш дека те јаде тоа што го знаеш во твојата глава, тешко е да се живее со тоа, кога тогаш ќе полудиш, никој не се радувал на туѓа смрт“.

„Тој ја нарекува сопругата „случај“. Малигнен нарцизам“.