Снимка од САД на кока го снима полициско насилство, поточно во Арканзас, предизвикува шок и згрозување. Во него се гледаат тројца полицајци во Арканзас како имаат совладано човек. Но, иако човекот не може ништо да стори, тие го претепаа со голема жестокост.

Добива удари по главата и во секој дел од телото, без да може да пружи отпор. Полицијата дури му се заканувала на лицето што ги снимило сцените. Сето ова се случува пред продавница во округот Арканзас.

Причината зошто мажот првично бил совладан засега останува непозната. Според соопштението на шерифот на округот Крафорд, тројцата полицајци веќе се суспендирани, а истрагата за инцидентот е започната.

„Ги повикувам сите мои вработени да бидат одговорни за нивните постапки. Ќе ги преземам потребните активности во врска со ова прашање“, рече шерифот.