Откако вечерва брзо се прошири веста за смртта на популарната мејкап артистка и инфлуенсерка Маја Миа, по потекло од Охрид, се огласи нејзиното момче Оми Димпоз, пренесува MSN.com.

Медиумот објавува дека популарната шминкерка и девојка на бонго ѕвездата Оми Димпоз, Маја Миа е мртва. Убавата шминкерка беше познато дека излегува со Оми Димпоз од 2020 година.

Димпоз се огласи на своите профили социјални мрежи каде што објави неколку фотографии направени заедно со Миа и напиша „Почивај во мир љубов моја“.

„Почивај во мир љубов моја“ порача пејачот Оми Димпоз

Оми Димпоз ја смени својата слика на профилот во заедничко селфи. Тој исто така сподели и бројни фотографии кои ги направиле додека се дружеле во различни прилики.

Претходно, како што објавува MSN.com, Миа се забавуваше и со комичарот од Танзанија, Идрис Султан.

– Не е јасно што ја предизвикало смртта на Маја Миа, но првичните извештаи укажуваат на можно самоубиство. Нека нејзините пријатели и семејството најдат мир и утеха во ова тешко време, пишува MSN.com.

Маја имаше само 38 години.