Да им објаснам на идиотите кои покажуваат кон нас дека сме ние глупави.

Дури и да е виц она на Рама на сметка на Бугарите не смее да го каже јавно, зашто треба да знае каква реакција може да предизвика кај Македонците кои живеат во константно понижување пет години. Рама не е глуп, го знае ова, тогаш зошто го направи вицов јавно да види и чуе цел свет?

Ако беше муабетот близок сум со Таче, ќе го дупчеше негде надвор од досегот на камерите и јавноста. Но тоа го рече апла пред цела јавност.
Кажано така е скандал, навреда кон Македонците и најава за поделбата на Македонија.

Нема тука, а бе зезавме малку. Ова е дното што го газиш кога играш туѓа партија покер. Кога си предавник. Квислинг. Тогаш си доволно снисходлив да се смееш и на своето понижување кога некој те понижува јавно. Таче оставка одма. Слуги поданички.

(ФБ статус на Сашо Тасевски)