Легендарната сцена од филмот „Трето полувреме“ е можеби прва која ќе ни падне на памет кога ќе се спомене актерот Митко Апостоловски, чиј живот згасна денеска на 67 годишна возраст.

Веста за неговата смрт преку социјалната мрежа Фејсбук ја пренесе неговиот колега Петар Горко.

– Почивај во мир, колега, пријателе, прекрасен човеку. Неизмерна загуба чувствувам. Нека ти е вечен споменот, напиша Горко.

Ние ве потсетуваме на легендарната сцена од „Трето полувреме“, каде Апостоловски ја репликата која секогаш ќе не потсетува на него.