Вуковарско-сремската полиција доцна синоќа добила пријава дека едно лице е застрелано во Винковци.

По пукањето сторителот побегнал, а полицијата на местото на настанот го пронашла мртвото тело на мажот. Недолго потоа пронашле уште едно мртво тело на маж, најверојатно сторителот.

– Со преземените полициски дејствија набрзо најдовме безживотно тело на маж за кој се сомневаме дека е избеганиот сторител на тој настан, соопштија од Вуковарско-сремската полиција.

Како што неофицијално дознава порталот Новости од соседите, синот го убил својот татко, а потоа се самоубил.

– Излегов да го шетам кучето, полицаецот ме предупреди веднаш да се вратам во куќата. Улицата беше блокирана, имаше неколку полициски автомобили, изјави еден од очевидците, читател на 24.satahr.

📸

📸

📸

📸