Пратеникот Арбер Адеми со предмети фрлаше низ собраниската сала и кон пратениците.

Фрапантно видео објави пратеникот Миле Лефков. Се слуша како пратениците му викаат „Кај се наоѓаш“ додека тој со тацна фрла и ја крши собраниската опрема.

„Понижување, насилство и навреди во Собрание! Македонија наместо Европа стана див запад со “каубоите” од власта“, напиша пратеникот.